Radio Cuibul Lupilor Albi - primul post de Radio DACIC din România

Radio Cuibul Lupilor Albi

Despre noi

Radio Cuibul Lupilor Albi este primul post de Radio DACIC din România, care emite 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Ne-am propus să aducem dacii mai aproape de ascultătorii noștri prin intermediul muzicii și a informațiilor interesante despre istoria și cultura lor.

Ce difuzăm

La Radio Cuibul Lupilor Albi veți putea asculta muzică tradițională dacică, precum și alte genuri muzicale care au influențat cultura dacilor. În plus, vom difuza informații despre istoria și cultura dacilor, precum și știri din lumea arheologiei și a istoriei.

Cum ne puteți asculta

Radio Cuibul Lupilor Albi poate fi ascultat online pe site-ul nostru oficial. De asemenea, suntem disponibili pe diferite platforme de streaming, cum ar fi România radio.ro și Online Radio Box.

Contact

Pentru orice întrebări sau sugestii, ne puteți contacta la adresa de e-mail info@radiocuibullupiloralbi.com sau prin intermediul rețelelor de socializare, precum Facebook și Instagram.

PNL și PSD Cosmești Jud. Galați se ceartă pentru a crește în sondaje | “Cosmeștiul în care #sepoate”

 

Scandal în coaliție. PNL și PSD Cosmești, Jud. Galați se ceartă pe postări scrise

Doru Nunu, consilier local al comunei Cosmești, Jud Galați, din partea P.N.L postează zile la rând niște ,,Adevăruri” despre furaciunile primarului orășean de loc, Ion Tuchiluș al comunei Cosmești.

,,LA COSMESTI, TRANSPARENȚA-I
TULBURE!?

Bună dimineața, oameni buni! Joi 10.02.”22 a avut loc Adunarea ordinara a CONSILIUL LOCAL COSMEȘTI pentru luna februarie, anul 2022. Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat, printre altele, proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local al comunității, pentru anul 2022. Grupul de consilieri ai opoziției, ce are o pondere de 40% în CL., a propus un singur amendament la acest proiect, anume: ALOCAREA SUMEI PENTRU ACHIZITIONAREA ECHIPAMENTELOR NECESARE TRANSMITERII IN DIRECT A ȘEDINȚELOR CONSILIUL LOCAL…Rumoare și neliniște…Președintele de ședință avea obligația și datoria să supună acest amendament votului. Nu s-a produs acest lucru. Președintele s-a uitat în dreapta, în stânga, apoi s-a creeat un amalgam de păreri pro si contra din care s-a cristalizat “parerea” că o fi bună TRANSPARENȚA, dar nu s-a îndeplinit procedural o condiție și o să stam și anul acesta intr-o TRANSPARENȚĂ TULBURE…Amendamentul nostru nici măcar nu a fost supus votului, darămite sa fie adoptat!…Aceiași oameni care clamează concordia, colaborarea, sprijinul, când este vorba de o IDEE ce vine de la OPOZITIE, sunt OPACI, INHIBATI, TULBURI, NECOOPERANTI…Însă noi îi înțelegem, cum să fie dumnealor deacord cu asemenea MĂSURĂ? Dânșii sunt ajutați de APELE TULBURI în care pot “PESCUII” doar ei…Iată câteva exemple de “balene” pescuite în aceste ape tulburi:
1. Trei grupuri sanitare care au costat 51.500,00€ fiecare, (3×51500,00= 165.000,00€), doar proiectul tehnic al unei asemenea toalete costând 12.000,00€;
2. Proiectul tehnic și serviciile de consultanta( Dumnezeu știe ce-o fi însemnând), al bazei sportive de la Scoala din Furcenii Noi au costat 20.000,00€;
3.Proiectul tehnic al parcului din spatele Caminului Cultural, a costat 7.000,00€.
Mă opresc aici cu toate că sunt mult mai multe asemena “balene” pescuite în apele tulburi de la Cosmești, de acești “binefacatori” ai comunității…Ce pot să mai spun? Cred ca soluția la propunerea noastră, va venii tot de la noi. Voi vorbii cu colegii și sunt convins ca vom găsii o soluție. Pentru ca nu-i așa, dumneavoastră TREBUIE SĂ ȘTIȚI!…Toate bune, oameni buni!”. scria într-o ultimă postare, Doru Nunu consilier local COSMEȘTI

Iar la postarea dumnealui apare fel și fel de comentarii, negative ori pozitive: ,,Vecine , am si eu o intrebare . La voi la Cosmesti  dacă îți cureți pomii din curte arunci crengile  pe  marginea drumului ? Întreb pentru nenea Dumitru”. se arată într-un comentariu

 

PSD sare și ei la beregata consilierului local, Doru Nunu cu următoarele precizări:

,,Stimați cosmeșteni, primarul comunei, ing. Ion Tuchiluș dorește să facă următoarele precizări:

Seria dezinformarilor, minciunilor si a incoerentelor marca ”Nunu Doru” continua in mediul online, drept pentru care ma simt obligat sa va aduc la cunostinta, in virtutea transparentei, realitatea.
Ultimul fake-news detaliat al lui Nunu Doru, postat in data de 14 februarie 2022 la ora 07 si 41 minute, frizeaza o serie de aberatii cu scopul de a duce in eroare cetatenii comunei Cosmesti. Acesta, in mod intentionat relateaza confuzii grave ale procedurilor legale respectate de un presedinte de sedinta, democratic ales, cu pauzele de cafea si sesiunile de bancuri si susanele, atat de indragite de domnia sa.
In data de 10.02.2022 dupa cum chiar el declara, a avut loc Sedinta Ordinara a Consiliului Local al comunei Cosmesti, a lunii februarie, avand pe ordinea de zi si ,,Aprobarea Bugetului Local al comunei Cosmesti pe anul 2022 ‘’, aprobare necesara in derularea si desfasurarea activitatilor in comuna. Dupa supunerea la vot Bugetul Local aferent anului 2022 acesta a trecut cu peste 66%, 10 consilieri ”pentru”, iar 5 consilieri ”impotriva” dintr-un total de 15 consilieri prezenti. Asta spune ca OPOZITIA s-a spart, un consilier al ei a votat pentru ceea ce spune ca acest consilier pune mai presus de interesele partidului, interesele comunitatii. Insa acei consilieri care voteaza in mod constant CONTRA, de data asta(10.02.2022) și-au gasit ”motivul” pe ultima suta de metri, motivatia fiind neintroducerea amendamentului cu privirea la ”Alocarea sumei in vederea Achizitionarii de Echipamente necesare Transmiterii in Direct a Sedintelor de Consiliul Local”. Dragi cetateni, modalitatea legala si procedurala ca acest amendament sa poata fi introdus pe Ordinea de Zi implica sa fie prima data propus si aprobat in Sedinta de Comisie din care acel consilier face parte. Sedintele de comisii se desfasoara cu cel putin 24 ore inainte sa aiba loc Sedinta de Consiliu Local. Daca Nunu Doru a fost prezent la Comisie, daca era foarte interesat ca acest amendament sa fie precizat, daca s-a omis cu buna stiinta sa fie adaugat si dezbatut, induce doua posibilitati, ambele jenante si insultatoare la adresa cosmestenilor, ori o dezinformare crasa care ascunde interese meschine, ori o lipsa de cunoastere a legislatiei, fapt ce este si mai grav. In consecinta, Transparenta Tulbure va apartine domnule Nunu Doru. Repet, jenant!
Referitor la grupurile sanitare care s-au construit pentru deservirea unor institutii de pe raza U.A.T. Cosmesti va voi prezenta cronologic felul cum s-au desfasurat lucrarile.
Iulie 2016 – Prin Hotararea Consiliului Local al comunei Cosmesti nr. 39 / 29.07.2016, au fost aprobate Proiectul Tehnic si Documentatia Economica pentru investitia ,,Amenajare grup sanitar la Sc. Gimnaziala Furcenii Noi, com. Cosmesti, jud. Galati’’, votat in unanimitate -14 consilieri ” pentru ” din 14 consilieri prezenti.
Sumele alocate pentru executarea investitiei au fost transferate de la Bugetul Local catre Centru Financiar Scolar care s-a ocupat de procedurile de achizitie si de realizarea investitiei.
Conform Procesului Verbal de receptie la terminarea lucrarilor si situatiilor financiare finale s-au efectuat plati astfel :
​-Proiectul tehnic are o valoare de 11.000 lei ;
​-Dirigentia de santier are o valoare de 2.780 lei ;
​-Taxe eferente Inspectoratului de Stat in Constructii = 542 lei ;
​-Valoarea lucrarii fiind de 205.477,10 lei ;
​​TOTAL = 220.830,10 lei.
Dupa cum lesne se observa, valoarea Proiectului Tehnic este de 11.000 lei.
Cuvenita fiindu-mi gluma, pentru care-mi cer scuze fata de locuitorii comunei, domnule Nunu Doru, ”Cand visati sute de mii de euro, pe care-i detaliati pe social-media, tot TULBURE va e si SOMNUL ?!”
Inchipuita suma de 12.000 euro reprezinta aproximativ 60.000 lei, adica 600 milioane lei vechi. Daca facem diferenta, ati umflat nota de plata a moralitatii dvs cu aproximativ 49.000lei, echivalentul a 10000 euro. Minciuna si Dezinformarea dvs sub steagul ”Etalonul Transparentei” va califica pe prima pozitie de dezinformator mincinos!

Februarie 2018 – Prin Hotararea Consiliului Local al comunei Cosmesti nr.5 din 12.02.2018, a fost aprobat Bugetul Local al comunei Cosmesti pe anul 2018 votat -14 consilieri ” pentru” si un consilier ”impotriva” din 15 consilieri prezenti. Concomitent cu aprobarea Bugetului Local a fost aprobata si Lista de Investitii pentru anul 2018. La cap. 65 – INVATAMANT s-a aprobat realizarea investitiei ,,Construire grup sanitar Sc. Dumitru Damaceanu, sat Cosmesti Com.Comuna Cosmesti, jud. Galati’’ in valoare de 310.000 lei.
Sumele alocate pentru executarea investitiei au fost transferate de la bugetul local catre Centru Financiar Scolar care s-a ocupat de procedurile de achizitie si de realizarea investitiei.
Conform Procesului Verbal de receptie la terminarea lucrarilor si situatiilor financiare finale s-au efectuat plati astfel :
-Proiectul tehnic = 13.507 lei ;
-Dirigentia de santier = 3.570 lei
– Taxe eferente Inspectoratului de Stat in Constructii si alte avize =3.171 lei​​- Valoarea lucrarii fiind de 288.313 lei; TOTAL general al lucrarii = 309.692 lei.
Merita mentionat ca pentru construirea acestui grup sanitar care se desfasoara pe doua etaje a trebuit sa se demoleze scara catre etaj. Dupa cum se observa din calcule, valoarea Proiectului Tehnic este de 13.507 lei, nu cum declara acest ”Calaret al Transparentei”, unde doar calul este alb, 12.000 Euro. O noua nota de plata a moralitatii de, de,… 46.493 lei. Spuneti, domnule Nunu Doru, Minciuna si Dezinformarea dvs sub steagul ”Etalonul Transparentei” va califica pe prima pozitie de dezinformator mincinos ?!

August 2019 – Prin Hotararea Consiliului Local al comunei Cosmesti nr.46 din 30.08.2019, a fost aprobat Proiectul ,,Amenajare grup sanitar si asigurarea cu utilitati a acestuia la Gradinita din satul Cosmesti-Vale, judetul Galati’’, votat in umanimitate pentru, 15 consilieri din 15 consilieri prezenti.
Conform Procesului Verbal de Receptie la terminarea lucrarilor si situatiilor financiare finale pentru aceasta lucrare s-au efectuat plati in valoare de 52.976,14 lei , in care sunt incluse total cheltuieli.
Valoarea Proiectului Tehnic si a situatiilor financiare aferente fiind de 0(zero) lei, nicidecum inchipuita suma de 12.000 euro. Total lucrare nu ajunge la 60.000 lei echivalentul a 12.000 euro. Spuneti, domnule Nunu Doru, Minciuna si Dezinformarea dvs sub steagul ”Etalonul Transparentei” va califica pe prima pozitie de dezinformator mincinos ?!

Mai 2020 – Prin Hotararea Consililui Local al comunei Cosmesti nr. 34 din 14.05.2020, au fost aprobate Devizele centralizatoare a trei obiective de investitii in com. Cosmesti, jud. Galati unul din acestea fiind ,,Amenajare grup sanitar Gradinita din sat Baltareti’’, com. Cosmesti, jud. Galati in valoare de 50.047,90 lei, votat pentru 15 consilieri din 15 consilieri prezenti.
Conform Procesului Verbal de Receptie la terminarea lucrarilor si situatiilor financiare finale pentru aceasta lucrare s-au efectuat plati in valoare de 50.048 lei, in care sunt incluse total cheltuieli. Aceleasi si aceleasi obsesii – 12000 euro. Valoarea Proiectului Tehnic si a situatiilor financiare aferente fiind de 0 lei. Spuneti, domnule Nunu Doru, Minciuna si Dezinformarea dvs sub steagul ”Etalonul Transparentei” va califica pe prima pozitie de dezinformator mincinos ?! Insistenta dvs denota dorinta de a primi si o diploma pentru asta ?! Trist domnule Nunu Doru, pentru ca nu loviti in imaginea Consiliului Local sau a Primarului, cum dealtfel ne-am obisnuit cu mizeriile dvs, loviti in colectivul scolii si in echipa Centrului Financiar Scolar. Rusine!

August 2020 – Prin Hotararea Consililui Local al comunei Cosmesti nr. 54 din 18.08.2020, a fost aprobat obiectivul de investitii ,,Constructie grup sanitar aferent Caminului Cultural si Dispensarului Uman din satul Furcenii-Vechi, com. Cosmesti, jud. Galati cu o valoare de 199.371 lei’’, votat in unanimitate cu pentru de 15 consilieri din 15 consilieri prezenti.
-Proiectul tehnic = 16.660,65 lei ; S-au efectuat doua plati, conform celor doua procese verbale de receptie partiala astfel :
-Proces-Verbal nr.2121 din 18.03.2021 = 42.034,37 lei ;
-Proces-Verbal nr.6459 din 27.08.2021 = 91.120,04 lei.
TOTAL PLATI = 133.154,41 lei.
In cadrul acestui obiectiv sunt doua grupuri sanitare separate, unul pentru Dispensar si celalalt pentru Caminul Cultural. In anul 2022 dupa finalizare lucrarilor si efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor vom face plati si pentru lucrarile ramase de executat.
In concluzie, dragi locuitori ai comunei noastre dupa cum se observa, pentru realizarea unui obiectiv de investitii trebuie efectuate o serie de proceduri si obtinute multe avize si taxe, toate aceste servicii sunt achizitionate din Serviciul Electronic de Achizitii Publice la care toti cetatenii au acces. Va puteti informa si trage concluzii. E usor de vazut si calculat ca NU EXISTA nici un Proiect Tehnic care sa coste obsesiva suma de 12.000 euro, echivalentul a 60.000 lei, iar valoarea lucrarilor pe care vi le-am aratat aici este cea reala, oficiala si verificabila (la indemana oricui conform Legii 544/2001).

Pentru proiectul tehnic si seviciile de consultanta pentru obiectivul ,,Amenajare teren de sport, sat Furcenii-Noi, in comuna Cosmesti, judetul Galati’’, s-au efectuat urmatoarele plati :
-studii de teren topografic si geotehnic = 5.00lei ;???
-servicii de proiectare tehnica faza S.F. = 25.000 lei ;
-documentatie tehnica faza P.T.(proiectul tehnic) =35.000 lei.
TOTAL = 65.000 lei + TVA.
Acest obiectiv s-a realizat prin fonduri europene neramursabile prin Agentia Finantarilor Investitiilor Rurale(AFIR). Toate procedurile au fost stabilite de catre echipa Grupului de Actiune Locala Tecuci iar toate cheltuielile sunt eligibile fiind recuperate in totalitate.

Proiectul tehnic pentru lucrarea ,,Amenajare spatiu recreere, sat Cosmesti, com. Cosmesti, jud. Galati’’ a avut o valoare de 28.560 lei.
Asadar, nici o investitie nu a fost platita in euro. Fake-news -urile marca ”Nunu Doru” produc discordie si fac numai rau comunitatii noastre. E timpul ca ele sa inceteze pentru ca aduc prejudicii, chiar si financiare comunei. Spre exemplu, din cauza reclamatiilor multiple si insistente facute de catre Nunu Doru la Garda de Mediu, U.A.T. Cosmesti a platit doua amenzi, una in valoare de 25.000 lei si cealalta in valoare de 12.500 lei. Cu aceste sume se putea face ceva folositor pentru comunitatea noastra. Sprijinul politic il ajuta sa faca asta, dar va intreb onest: Avem sate atat de murdare si poluate pentru a fi amendate de catre Garda de Mediu?! Acest sprijin politic de ce nu-l indruma sa faca bine? Avem o multime de avize si autorizatii de aprobat. De ce nu sprijina comunitatea ca acestea sa se aprobe mai repede?!
Personal, consider ca Nunu Doru nu este vindecat nici pana in prezent de esecul suferit la alegerile locale din 2020. Oamenii puternici se ridica, se scutura si pornesc cinstit catre telul pe care si l-au propus, insa cu asa un caracter si manat de astfel de actiuni, domnule Nunu Doru, nu vei reusi niciodata sa pacalesti inteligenta alegatorului pentru ca sa devii edilul acestei comunitati. Daca intentia de a candida a fost cinstita si in folosul comunitatii, demonstreaza prin actiuni si implicare activa si pozitiva. Rautatile ne pandesc la fiecare pas, nu mai avem nevoie si de ale dvs”. se arată în postarea postată de UAT COSMEȘTI-Galati

 


1 thought on “PNL și PSD Cosmești Jud. Galați se ceartă pentru a crește în sondaje | “Cosmeștiul în care #sepoate””

Leave a Comment

You cannot copy content of this page

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE