Radio Cuibul Lupilor Albi - primul post de Radio DACIC din România

Radio Cuibul Lupilor Albi

Despre noi

Radio Cuibul Lupilor Albi este primul post de Radio DACIC din România, care emite 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Ne-am propus să aducem dacii mai aproape de ascultătorii noștri prin intermediul muzicii și a informațiilor interesante despre istoria și cultura lor.

Ce difuzăm

La Radio Cuibul Lupilor Albi veți putea asculta muzică tradițională dacică, precum și alte genuri muzicale care au influențat cultura dacilor. În plus, vom difuza informații despre istoria și cultura dacilor, precum și știri din lumea arheologiei și a istoriei.

Cum ne puteți asculta

Radio Cuibul Lupilor Albi poate fi ascultat online pe site-ul nostru oficial. De asemenea, suntem disponibili pe diferite platforme de streaming, cum ar fi România radio.ro și Online Radio Box.

Contact

Pentru orice întrebări sau sugestii, ne puteți contacta la adresa de e-mail info@radiocuibullupiloralbi.com sau prin intermediul rețelelor de socializare, precum Facebook și Instagram.

Alexandru Cazacu DOR, poet și interpret a fost plagiat pe rețelele de socializare, a avut parte de o experiență prea ieșită din comun cu persoana care ia furat postările | ,,Scrierile mele sunt pentru suflet. Pentru că, eu am nevoie de hrană spirituală mai presus de orice”.

“Despre drepturile de autor și era internetului. Spre atenția oamenilor de artă. Fie că ești cântăreț, poet, dramaturg sau, pur și simplu, un om care scrie pe Facebook, trebuie să știi că, munca ta, produsul tău, creația ta este protejată de drepturi de autor!

Indiferent de faptul, dacă ai înregistrat sau nu acest drept la vreo agenție cu ștampilă. Odată ce e a ta, originală, neplagiată – e a ta pe veci! Și dacă zici că, în era internetului, nu poți face nimic, eu vin să îți zic că poți!

Eu scriu, scriu versuri, gânduri și, ca orice om, mă întristez când mi se fură gândurile și oamenii își asumă drepturi pentru creația mea, scuipându-mi astfel în față și în suflet. Pentru că, eu pun suflet în ceea ce scriu.

Sute și mii de oameni, pe parcursul anilor apreciază și distribuie postările mele. Versurile, gândurile…

Și asta e mica mea bucurie, pentru că, eu nu fac bani din asta. Nu aștept regalii. Mă bucur doar că, mai sunt oameni care gândesc ca mine! Și mi-e de ajuns să știu că am un drum bun.

Și apreciez în tăcere fiecare apreciere a voastră, fiecare distribuire, fiecare mic “Bravo!”.

Eu banii îi fac din muncă cinstită și mi-s de ajuns.

Scrierile mele sunt pentru suflet. Pentru că, eu am nevoie de hrană spirituală mai presus de orice. Ca și majoritatea dintre voi!

Dar există oameni cărora le place să fure, să-și pună pene străine, să mulțumească pentru ceea ce nu au făcut.

Și nu mă interesează nici acest lucru, mă deranjează neobrăzarea unora care îți râd în față, cu munca ta în mână, cu zâmbet de genul “ei, și ce-o să-mi faci?!”.

Un astfel de caz mi-a fost semnalat aseară de niște prieteni. Vezi tu, un tânăr, a copiat un text de-al meu, unde îmi revărsam dorul de țară și mă întrebam dacă n-ar fi mai bine să revenim… Probabil, tânărul, ca și mulți alții, s-a regăsit în el și asta bucură.

Ca și alte sute de oameni, a simțit necesar să transmită acest gând mai departe.

Problema e că, el a eliminat numele autorului și-a pus o ditamai poză personală și, când au început să curgă gârlă comentariile cu laude la adresa lui, s-a pus să mulțumească tuturor în stânga și dreapta, ca mare gânditor… Și eu citeam toate aceste comentarii de pe profilul lui cu textul meu… Vedeam prieteni de-ai mei, care sincer îl felicitau, vreo 400 like-uri, vreo 400 distribuiri, în câteva ore, ale oamenilor sinceri, care nici nu-și închipuiau că au de a face cu un plagiat.

Eu am zâmbit amar și i-am sugerat tânărului că ar fi bine să indice autorul. Că e de bun simț.

Credeam și eu, naivul, că, de!, omul nu știe…

Prieteni și oameni necunoscuți i-au cerut în comentarii să specifice autorul, alții i-au scris în mod clar că autorul este umila mea persoană și nu e corect ceea ce face. Eu i-am scris omului. Dar el n-a mai găsit necesar să specifice autorul, nu mai vorbesc despre vreo scuză de rigoare, care este caz rar în vremurile noastre….

Dar omul știa și mi-a râs în față cu o frază de genul: “Pe internet, informația este a oricui și poți face ce vrei cu ea…etc.”. Nu mai știu exact cum suna frază, dar sensul era ăsta. În plus, omul de vreo 30 ani, mă lua peste picior, de parcă aș fi fost un moș din secolul trecut care habar nu are cum funcționează lumea modernă virtuală.

Ei, și dacă m-am trezit dimineață cu astfel de replică, i-am demonstrat omului, că nu e așa. Că dreptul de autor există se respectă. Am raportat textul la Centrul de asistență Facebook, trimițând link-ul la textul original. Mi-a luat 30 sec.

În doi timpi și trei mișcări, Facebook mi-a raportat că, în urma verificărilor, s-a adeverit faptul și postarea respectivă a fost ștearsă, iar autorul atenționat despre consecințele încălcării drepturilor de autor.

Acum, eu nu o să dau numele acestui nesimțit, mă interesează altceva. Noi putem scrie și publica orice ghidușie pe Facebook, fără să ne pese prea mult cine o fură (am avut în ultimi 10 ani și cazuri, când unii mi-au preluat poeziile și și-au pus numele sub ele), dar există oameni de artă, pentru care, creația înseamnă o bucată de pâine. Ei trăiesc din asta, își hrănesc copiii, dacă le fură cineva creația, ei riscă să rămână fără un minim de venit. Dacă noi nu apărăm drepturile de autor, ca și concept general, toți împreună!!!, nimeni nu va fi în stare să-și apere dreptul singur… Dincolo de faptul că, îmi pare mârșav de tot să furi creații, e ca și cum ai fura suflet!!!

Deci, dragi artiști, care lăsați mâinile în jos și vă simțiți neputincioși în fața oceanului numit Internet, când vi se fură operele!

Voi puteți să vă apărați drepturile chiar și aici!

Chiar mult mai ușor decât în viața reală!

Uneori, sunt de ajuns 30 secunde pentru a evita peri suri și nopți nedormite!!

 

Dincolo de orice, nu contează atât de mult un gând, un cântec sau o poezie sub care cineva și-a pus semnătura, vorba lui Ion I. Pavelescu:

De vrei ca lumea să petrecă

Din al meu spirit ia din nou;

Izvorul limpede nu seacă

Oricât s-ar adăpa un bou!

Problema e că, trebuie să luptăm cu fenomenul!!! Care este un furt la drumul mare! Că, dacă ne scapă situația de sub control, vom fi părtași la crearea unei lumi în care hoția e la ea acasă și drepturile noastre nu vor mai fi ale noastre! Iar orice nulitate s-ar da expert…. Eu mă tem de un asemenea viitor!

Doar împreună facem lumea mai bună!!

Scuzați, dacă scriu banalități, dar, vorba moldoveanului, nu mi-i ciudă că mă fură, mi-i tângă că, mă are de prost!!!”. spunea în postare Alexandru Cazacu Dor

https://stiri.md/article/international/un-candidat-la-primaria-new-york-filmat-cum-danseaza-pe-manele

Vezi postarea cunoscutului scriitor și interpret ,,DOR” mai jos:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1938218663009328&id=100004636386426

Alexandru Cazacu este președintele Asociației MoldoItaliene „Dor”. 

https://adorparma.wordpress.com/tag/parma/

El, a fost promovat și de postul nostru de radio unic. promovăm omul, omul măreț in valori. Radio Cuibul Lupilor Albi promovează, si face cunoscut toate valorile acestui pământ unic. Pe alexandru l-am difuzat și pe radio la noi pentru că lupii albi de peste tot avea nevoie de învățăturile sale. Însă, unii nu respectă omul Alexandru Cazacu DOR, este un adevărat dor să îl reauzim și să îl recitim din nou și din nou, strofele sale spune tot.

 

Alexandru Cazacu DOR îti dorim mult succes, meriți din plin, și nu uita că totul omul bun, te cunoaște și te urmărește, te ascultă in continuare fie că este departe, din colo de munți, ape, mări sau oceane, el tot te iubește.

Semnat: Andrei Mocanu director https://www.radiocuibullupiloralbi.com

Leave a Comment

You cannot copy content of this page

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE