Romania vrea LIBERTATE – “Libertatea” lui Victor Socaciu

În 1989, Victor Socaciu voia Libertate. Așa se face că, în primăvara acelui an a compus melodia cu același titlu. Și-a luat chitara-n mână și inima-n dinți și sa prezentat cu această piesă la Festivalul de la Mamaia. Era cunoscut, la fel ca și acum, drept un exponent la poporul românesc, însă a simțit nevoia de libertate de exprimare. De a-și arăta și o altă latură artistică, dar și ideea de a lansa un mesaj extrem de îndrăzneț pentru perioada aceea: acela de la privat libertatea ca pe un ideal, care la un moment dat chiar va fi atins.

În 2021, Victor Socaciu transmite la fel acel entuziasm și acel ceva care îți transmite LIBERTATE. Pentru că din nou Românii de peste tot strigă ,, LIBERTATE “.

Dintre toate compozițiile însă, numai această piesă na mai fost auzită “, spune folkistul. A fost aruncată într-un sertar și na mai fost difuzată … până într-o zi. Până la data de 22 decembrie 1989. Aceasta a fost prima piesă ieșită în eter la Radiodifuziunea Română, în momentul în care a început Revoluția.

Și acum … O auzim din nou pe radioul care mișcă lumea din loc, Radio Cuibul Lupilor Albi unde este auzit ori de câte ori trebuie. Pentru o trezire in masă, și o LIBERTATE dreaptă.

News